PlusPraktijk

HCA PlusAudit
Sinds 2016 behoort onze praktijk tot de selecte groep van praktijken die zich PlusPraktijk (voorkeursleverancier bij alle labels van VGZ, Zilveren Kruis, CZ/Delta Lloyd/Ohra, Zorg en Zekerheid en De Friesland) mag noemen. De praktijk heeft door middel van een externe HCA toetsing/visitatie aangetoond dat de praktijkvoering, beleid, inrichting, behandelkwaliteit én dossiervorming van een uitstekend niveau zijn en voldoen aan de hoogst gestelde kwaliteitseisen van deze zorgverzekeraars.

Wat is een PlusPraktijk
Een PlusPraktijk is een praktijk voor fysiotherapie die niet alleen voldoet aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging KNGF, maar een stap verder gaat. Dat doet zij door aanvullende behandelprogramma’s te bieden of door kwaliteit (bijvoorbeeld de deskundigheid van de fysiotherapeuten, een laag aantal behandelingen voor een bepaalde klacht, het resultaat van klanttevredenheidsonderzoeken, het gestandaardiseerd vastleggen van klachten) inzichtelijk te maken. De praktijk is in staat zich op een gestructureerde wijze continu te verbeteren en levert aantoonbaar doelmatige zorg aan de patiënten.

Andere voordelen van een PlusPraktijk zijn de bereikbaarheid, de ruime openingstijden en de korte wachttijden. Een PlusPraktijk staat garant voor een optimale deskundigheid en bedrijfsvoering waarbij de patiënt centraal staat. Zij voldoet aan de norm van een toppraktijk zoals de verzekeraar die voorstaat. Naast de reguliere fysiotherapie is er een verscheidenheid van specialisaties en een multidisciplinaire aanpak.

Basis Plus Module Zilveren Kruis

Verzekerden van Zilveren Kruis, Prolife, Avéro en OZF die een Basis Plus Module hebben afgesloten, krijgen extra behandelingen vergoed als zij zich een PlusPraktijk laten behandelen. Deze module dekt 100% vergoeding voor fysiotherapie bij kanker, hart- en vaatziekten en bij een beroerte.