Inloopspreekuur Sportfysiotherapie

Inloopspreekuur Sportfysiotherapie
Op maandagmorgen organiseren wij een gratis inloopspreekuur voor mensen met sportblessures. Het komt zeer regelmatig voor dat sporters tijdens trainingen of wedstrijden in het weekend een blessure oplopen. Onze ervaring is dat hoe eerder een blessure adequaat wordt aangepakt, hoe sneller deze herstelt.

Hoe werkt het Gratis Inloopspreekuur Sportfysiotherapie
Voor sporters van alle niveaus vindt iedere maandagochtend van 8.00 tot 9.00 uur het gratis Inloopspreekuur Sportfysiotherapie plaats. U kunt zonder afspraak binnenlopen voor een eerste screening van uw klachten. Nadat u plaats heeft genomen in de wachtkamer wordt u - op volgorde van binnenkomst - door onze Sportfysiotherapeut Derek van der Have binnengeroepen. Tijdens het consult zal er een kort vraaggesprek zijn over uw klachten, waarna er lichamelijk onderzoek zal worden verricht. Aan de hand van het gesprek en het onderzoek zal er een diagnose worden gesteld. In overleg met u wordt het verdere (behandel-)traject bepaald. Er wordt tijdens het Inloopspreekuur Sportfysiotherapie dus niet behandeld. 

Hoe ziet het vervolgtraject eruit?
Afhankelijk van de diagnose en het gesprek zijn er verschillende mogelijkheden. Indien fysiotherapeutische behandeling noodzakelijk is, wordt u altijd de mogelijkheid geboden binnen 1 dag een afspraak te maken bij 1 van onze fysiotherapeuten. Het zou ook kunnen zijn dat er aanvullend onderzoek (bijvoorbeeld een röntgenfoto of MRI) noodzakelijk is of dat u door de huisarts of een medisch specialist moet worden beoordeeld. De Sportfysiotherapeut zal dan met uw huisarts overleggen.