Sportfysiotherapie

Wat houdt Sportfysiotherapie in?
De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. De Sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk ziet de Sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie. 

Met welke klachten gaat u naar een Sportfysiotherapeut?
De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. 

Samenwerking
De Sportfysiotherapeut werkt in een speciaal ingerichte praktijk met een goed ingerichte sportzaal.Hij werkt veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

Vergoeding
Sportfysiotherapie is een onderdeel van de fysiotherapie en wordt vergoed als u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt heeft te maken met welke polis u heeft afgesloten. Kijk voor meer informatie in uw polisvoorwaarden.

Aanmelden
Klik hier voor het online aanmeldingsformulier. 

Inloopspreekuur Sportfysiotherapie
Klik hier voor meer informatie over ons Gratis Inloopspreekuur Sportfysiotherapie.