Valpreventie

Valpreventiecursus 'In Balans'

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Met de juiste aanpak kan het valrisico bij ouderen effectief verlaagd worden. Hiervoor wordt bij ons de valpreventiecursus 'In Balans' gegeven. Onder ouderen die hieraan hebben deelgenomen is het aantal valongevallen met 61%  en de valangst met 37% gereduceerd.

 

Voor wie is de cursus geschikt

 

  • Heeft u het idee dat u moeite heeft met buiten lopen op een (on)gelijke ondergrond?
  • Merkt u dat u vaker (bijna) uw balans verliest?
  • Durft u niet meer op een keukentrapje te gaan staan?
  • Staat u minder vlot op uit een stoel zonder armleuningen?
  • Wordt lang staan lastiger, bijvoorbeeld als u moet wachten?

Wanneer
Iedere maandag en woensdag van 13.15 - 14.15 uur.

Cursus met deskundige begeleiding
Tijdens het trainingsprogramma van 3 maanden krijgt u professionele begeleiding van Yvonne den Otter. Naast fysiotherapeute is zij bij ons de deskundige op het gebied van valpreventie.

Kosten en vergoeding
Op verwijzing van uw huisarts of specialist kunt u deelnemen aan de valpreventiecursus 'In Balans'. De kosten voor deze cursus worden vaak (gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekeraar. Hoeveel u vergoed krijgt heeft te maken met welke polis u heeft afgesloten. Kijk voor meer informatie in uw polisvoorwaarden.

Aanmelden voor de cursus

Klik hier voor het online aanmeldingsformulier of stuur ons een email voor meer informatie. Voor vragen en/of aanmelden kunt u natuurlijk ook terecht aan de balie of telefonisch.