Beweegprogramma Artrose

Wat is artrose?

Artrose is een gewrichtsaandoening die veel voorkomt en gepaard gaat met problemen in het dagelijks functioneren. Artrose is een in de loop van de jaren verlies van gewrichtskraakbeen. Symptomen zijn onder andere pijn en (ochtend)stijfheid in de aangedane gewrichten.

Beperkingen

Mensen met artrose van met name de heup en/of knie ervaren veel beperkingen in hun dagelijks functioneren en zijn fysiek minder actief dan gezonde leeftijdgenoten. Minder actief zijn heeft negatieve gevolgen voor de algemene gezondheid.

Voor wie?

Het beweegprogramma dat wij aanbieden is bedoeld voor mensen met artrose in de heup en/of knie die inactief zijn, of moeite hebben om een actieve levensstijl te onderhouden. Het beweegprogramma wordt samen met de cliënt opgesteld en zal 12 weken duren, waarin er 2 keer per week wordt getraind.

Doel

Het doel van het beweegprogramma is om mensen die door de artrose een inactieve levensstijl hebben gekregen, actiever te krijgen waardoor men gaat voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (5 dagen per week een half uur matig intensief bewegen).

Opbouw van het beweegprogramma Artrose

De eerste 2 consulten zullen bestaan uit een intake, fysieke testen en het samenstellen van doelen. Week 1 t/m 12 zal bestaan uit het oefenen/trainen. Week 12 wordt ook gebruikt om te evalueren. Er zal worden getraind in groepsverband onder begeleiding van een deskundige- en voor dit beweegprogramma gecertificeerde fysiotherapeut (zie www.defysiotherapeut.com).

Wanneer

Iedere dinsdag en vrijdag van 11.15 - 12.15 uur.

Kosten en vergoeding

Op verwijzing van uw huisarts of specialist kunt u deelnemen aan het Beweegprogramma Artrose. Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed uit de basisverzekering. Kijk voor meer informatie in uw polisvoorwaarden.

Therapieën

Voor een volledig overzicht van alle therapieën opent u het hoofdmenu.

Afspraak inplannen

Online een afspraak inplannen. U kunt ook een mail sturen of contact met ons opnemen op telefoonnummer 0180 - 580 222.
afspraak maken
Logo Fysiotherapie Krimpen de Waterpoort zonder tekst Kleur
@ Fysiotherapie de Waterpoort | Website door Click Active Internet en Media
cross