Beweegprogramma Oncologie

Waarom bewegen na kanker

Tijdens en na een oncologisch traject wordt het steeds belangrijker om in beweging te blijven. Het blijkt dat regelmatige lichaamsbeweging bij de (ex)oncologiepatiënt een positieve invloed heeft op de kwaliteit van leven die u ervaart.

Voor wie?

Heeft u moeite met genoeg (blijven) bewegen? Of wilt u weer fitter worden na afloop van de behandeling? Dan is dit beweegprogramma geschikt voor u! Het programma is specifiek voor patiënten die kanker gehad hebben en de behandeling tegen kanker afgerond hebben. Voor patiënten die niet binnen deze groep vallen is bewegen ook erg belangrijk. In dat geval is individuele oncologiefysiotherapie de aangewezen therapievorm. Deze vorm van therapie is ook mogelijk in onze praktijk.

Doel

Het doel van dit beweegprogramma is dat u na deze training zelf voldoende in beweging kunt blijven.

Opbouw van het beweegprogramma Oncologie

Tijdens het trainingsprogramma van 3 maanden krijgt u professionele begeleiding van de Fysiotherapeut. Tijdens het programma is er aandacht voor het verbeteren van kracht, conditie, balans, weer vertrouwen krijgen in uw lichaam en verdere hulpvragen die u heeft. Er wordt 2 keer per week in groepsverband getraind om uw doelen te bereiken. Het programma begint met een aantal testen, aan de hand daarvan wordt uw trainingsschema opgesteld. Na 6 weken vindt er een tussenevaluatie plaats. Na 3 maanden worden de testen herhaald en vindt de eindevaluatie plaats.

Kosten en vergoeding

Op verwijzing van de oncoloog, specialistisch verpleegkundige, huisarts of revalidatie-arts kunt u deelnemen aan dit beweegprogramma. De kosten voor dit beweegprogramma worden vaak (gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekeraar. Hoeveel u vergoed krijgt heeft te maken met welke polis u heeft afgesloten. Kijk voor meer informatie in uw polisvoorwaarden.

Therapieën

Voor een volledig overzicht van alle therapieën opent u het hoofdmenu.

Afspraak inplannen

Online een afspraak inplannen. U kunt ook een mail sturen of contact met ons opnemen op telefoonnummer 0180 - 580 222.
afspraak maken
Logo Fysiotherapie Krimpen de Waterpoort zonder tekst Kleur
@ Fysiotherapie de Waterpoort | Website door Click Active Internet en Media
cross