Beweegprogramma Diabetes Mellitus type 2

Voor wie?

Het beweegprogramma dat wij aanbieden is bedoeld voor mensen met Diabetes Mellitus type 2 die inactief zijn, of moeite hebben om een actieve levensstijl te onderhouden. Het beweegprogramma wordt samen met de cliënt opgesteld en zal 12 weken duren, waarin er 2 keer per week wordt getraind.

Doel

Het doel van het beweegprogramma is om mensen die door de DM type 2 een inactieve levensstijl hebben gekregen, actiever te krijgen waardoor men gaat voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (5 dagen per week een half uur matig intensief bewegen).

Opbouw van het beweegprogramma

De eerste 2 consulten zullen bestaan uit een intake, fysieke testen en het samenstellen van doelen. Week 1 t/m 12 zal bestaan uit het oefenen/trainen. Week 12 wordt ook gebruikt om te evalueren. Er zal worden getraind in groepsverband onder begeleiding van een deskundige- en voor dit beweegprogramma gecertificeerd fysiotherapeut.

Kosten en vergoeding

Op verwijzing van uw huisarts of specialist kunt u deelnemen aan het KNGF Beweegprogramma DM Type 2. De kosten voor dit beweegprogramma worden vaak (gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekeraar. Hoeveel u vergoed krijgt heeft te maken met welke polis u heeft afgesloten. Kijk voor meer informatie in uw polisvoorwaarden.

Therapieën

Voor een volledig overzicht van alle therapieën opent u het hoofdmenu.

Afspraak inplannen

Online een afspraak inplannen. U kunt ook een mail sturen of contact met ons opnemen op telefoonnummer 0180 - 580 222.
afspraak maken
Logo Fysiotherapie Krimpen de Waterpoort zonder tekst Kleur
@ Fysiotherapie de Waterpoort | Website door Click Active Internet en Media
cross