Beweegprogramma COPD

Bewegen en COPD

Voelt u zich benauwd bij inspanning? Hebt u last van hoestbuien? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen. Het tegenovergestelde is waar.

Het is belangrijk om te bewegen als u chronische bronchitis of longemfyseem (COPD) hebt. Als u minder beweegt, krijgt u eerder klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af. Bewegen is gezond en helpt uw algeheel conditie stabiel te houden. Bovendien vermindert bewegen de kans op veel voorkomende complicaties bij COPD, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Weet u dat slechts 30 minuten per dag bewegen al veel verschil uitmaakt?

Beweegprogramma met deskundige begeleiding

Speciaal voor mensen met COPD is een beweegprogramma ontwikkeld. Lieke Geurts is bij ons de deskundige op het gebied van COPD en COPD-training. Zij begeleidt u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl. Dit beweegprogramma mag alleen gegeven worden door fysiotherapeuten die daarvoor zijn opgeleid (zie www.defysiotherapeut.com).

Vergoeding

Op verwijzing van de longarts, revalidatie-arts of huisarts kunt u deelnemen aan het Beweegprogramma COPD. Behandeling bij de COPD valt onder reguliere fysiotherapie en wordt (deels) vergoed als u een aanvullende verzekering heeft maar veelal ook vanuit de basisverzekering. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt heeft te maken met welke polis u heeft afgesloten. Kijk voor meer informatie in uw polisvoorwaarden.

Opbouw van het beweegprogramma COPD

Het beweegprogramma COPD duurt 12 weken en er wordt 2x per week getraind. De eerste 2 consulten zullen bestaan uit een intake, fysieke testen en het samenstellen van doelen. Week 1 t/m 12 zal bestaan uit het oefenen/trainen. Week 12 wordt ook gebruikt om te evalueren. Er zal worden getraind in groepsverband.

Therapieën

Voor een volledig overzicht van alle therapieën opent u het hoofdmenu.

Afspraak inplannen

Online een afspraak inplannen. U kunt ook een mail sturen of contact met ons opnemen op telefoonnummer 0180 - 580 222.
afspraak maken
Logo Fysiotherapie Krimpen de Waterpoort zonder tekst Kleur
@ Fysiotherapie de Waterpoort | Website door Click Active Internet en Media
cross