Echografie

Echografie
Starten met een goede diagnose is belangrijk voor een effectieve behandeling. Echografie helpt zichtbaar te maken waar het probleem precies zit. Door dit na een paar weken te herhalen, kun je ook duidelijk resultaat zien van je behandeling. En dat motiveert weer om je oefeningen en behandelingen vol te houden.

Hoe werkt echografie
De fysiotherapeut gaat met de echokop met gel erop over het lichaamsdeel waar je klachten hebt. Op een scherm wordt het onderzochte gebied in beeld gebracht. Het echografie onderzoek doet geen pijn en is niet schadelijk voor je lichaam. U kunt tijdens het onderzoek vrij bewegen en de therapeut kan meteen zien of de beelden de klachten onderbouwen. Zo kunnen we snel en gerichter een behandelplan opstellen en onmiddellijk van start gaan met de behandeling.

Bij echografie maken we echo's van je spieren, pezen, banden of gewrichten. Het echo-apparaat werkt met geluidsgolven die je zelf niet kunt horen. De golven die je lichaam terugkaatst worden vertaald naar een beeld op het scherm. Dat helpt ons te zien waarom bewegingen jou beperkt of pijnlijk zijn. Indien nodig sturen wij u door naar uw huisarts of specialist.

Herkent u onderstaande klachten of aandoeningen dan biedt echografie mogelijk uitkomst

  • Spier- en gewrichtspijn
  • Slijmbeursaandoening
  • Botaandoeningen
  • Kraakbeenaandoeningen
  • Aandoeningen van banden en gewrichtskapsel
  • Sportblessures

Vergoeding
Deze methode is een onderdeel van een normale behandeling fysiotherapie en wordt vergoed als u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt heeft te maken met welke polis u heeft afgesloten. Kijk voor meer informatie in uw polisvoorwaarden. 

Aanmelden
Klik hier voor het online aanmeldingsformulier